Whiplash-klachten-na-een-ongeval

whiplash klachten na een ongeval

Whiplash klachten na een (verkeers)ongeval

Whiplash klachten worden niet altijd door een verzekeraar erkend. Door de werkwijze van Veritas Letselschade Juristen is het echter bijna onmogelijk voor een verzekeraar om er toch tussen uit te komen: wij wijzen u de weg!

Ontstaan

Een zogenaamde whiplash ontstaat, als bij een plotselinge gebeurtenis zoals een (verkeers)ongeval, het hoofd krachtig naar voor en naar achter, of een zijwaartse beweging wordt bewogen. Bij verkeersongevallen wordt de relatieve snelheid van de voertuigen (botssnelheid) vaak als doorslaggevend genomen of er sprake kan zijn van whiplash of niet: het causaal verband!

Diagnose

Bij een whiplash zijn veel dingen belangrijk om tot een goede diagnose te komen. De NVN (Nederlandse Vereniging Neurologen) erkent het chronisch whiplashsyndroom niet. Ook de NOV (Nederlandse Orthopeden Vereniging) erkent een chronische whiplash niet.  Neem daarom vlug contact met ons op en laat ons u hierbij helpen!

Herstel

Het herstel van een whiplash varieert enorm. Soms herstelt het zelfs niet, daarom is het belangrijk dat u vlug contact met ons opneemt.