Kosten rechtshulp bij letselschade

Kosten rechtshulp bij letselschade

Onkosten bij rechtshulp letselschadezaak zijn wettelijk geregeld

Advocaten hebben een uurtarief waar de meeste mensen niet blij van worden. Daarom komt de overheid u in de vorm van een toevoeging tegemoet als u de rechtshulp niet zelfstandig kunt dragen. Zodra de aansprakelijkheid door de verzekering van de tegenpartij is erkent, wordt een redelijk bedrag van de benodigde rechtshulp vergoed door deze verzekeraar. Volgens de wet zijn deze onkosten namelijk een onderdeel van de totale schade.

Veritas

Veritas juristen werken voor een veel lager uurloon dan advocaten wat minder belastend werkt voor de verzekeraars. Wij hebben slechts zeer zelden te maken met ingediende nota’s waar een verzekeraar moeilijk over doet! Andere advocaten schuiven deze nota’s vaak aan u door als zijnde ‘niet vergoed door de tegenpartij’. De terechte vraag ‘waarom niet?’ mag dan ook door u gesteld worden! Wij van Veritas juristen zullen altijd eerst in overleg met u gaan als het risico bestaat dat bepaalde te maken onkosten niet vergoed gaan worden.

Rechtsbijstandsverzekering

Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft kun u ook aanspraak maken op onze diensten: Wij zullen dan contact opnemen met uw rechtsbijstandsverzekering: u bent vrij om te kiezen. Bel ons voor de mogelijkheden: 045-5421440

Andere onkosten

Andere kosten bij een letselschadezaak zijn bijvoorbeeld de kosten van medisch advies, financiële schadeberekening  en de kosten van een eventuele gerechtelijke procedure. Bij de kosten van een gerechtelijke procedure moet u bijvoorbeeld denken aan griffierechten, proceskosten en deurwaarderskosten. Bij een letselschade zaak zal niet vlug een gang naar de rechter gemaakt worden. Een goede verstandhouding met een redelijk opstellende verzekeraar is veel waard! De onkosten van medische en financiële experts worden vergoed door de tegenpartij. Wij werken alleen voor slachtoffers en helpen u in de keuze om een onpartijdige expert aan te stellen voor het maken van de verschillende rapporten. Veel experts werken namelijk ook nog voor verzekeraars.

Conclusie

Veritas juristen zijn voor de verzekeraar goedkoper dan advocaten. Ook als u verzekerd bent mag u gebruik maken van onze diensten. Wij zijn constant met u in gesprek over de gang van zaken. Wij gaan eerst met u in overleg als het risico bestaat dat bepaalde onkosten niet vergoed gaan worden.