Aansprakelijkheid ongeval

aansprakelijkheid bij ongevallen

Aansprakelijkheid bij een verkeersongeval

Bij een ongeluk in het verkeer dient de schuldige aansprakelijk worden gesteld. De verzekeraar van de schuldige zal deze aansprakelijkheid eerst moeten erkennen voordat er verder gekeken kan worden naar eventueel opgelopen schade. Als de verzekeraar de aansprakelijkheid heeft erkend, is het de bedoeling dat het slachtoffer alle opgelopen schade kan indienen. Deze schade dient dan door de verzekeraar gecompenseerd te worden.

Aansprakelijkheid niet altijd eenvoudig

Zelfs bij kop staart botsingen is niet altijd de achteropkomende schuldig aan het ongeval. Zo kan het zijn dat de achteropkomende auto wordt afgesneden, of dat er plotseling en zonder reden wordt geremd! Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met ongelukken in het verkeer. Hierdoor zijn wij altijd in staat u goed voor te lichten om de juiste wegen te bewandelen.

Verkeerswetten

Het wegverkeer in Nederland wordt door wetten geregeld. De belangrijkste wetten zijn in de wegenverkeerswet 1994 vastgelegd. U kunt zich voorstellen dat ervaring en deskundigheid vereist is om u goed van dienst te kunnen zijn?! Veritas regelt meer dan 30 jaar verkeersschades, bel ons gerust voor meer informatie: 045-5421440